Biztos, hogy nem tudtad rólunk, hiszen senkinek sem meséltük még el.

Repüljünk vissza egy kicsit az időben, egészen pontosan 10 évet, ugyanis akkor jött létre a Piczinke Póniudvar.

Amióta az eszemet tudom mindig voltak otthon állataink, főként lovak. Mindig részesei voltak az életünknek, felejthetetlen emlékekkel, élethosszig tartó barátságokkal lettünk általuk gazdagabbak. Édesapám kis gyermekkorom óta az állatok szeretetére és tiszteletére tanított. Szüleimnek köszönhetően már korán megtapasztalhattam a felelős állattartással járó feladatokat, úgyhogy nem volt kérdés- mikor megszülettek a gyerekek, mindenképpen szerettük volna, hogy ők is megtapasztalják, hogy mit jelent a felelős állattartás, a környezettudatosság elve, a természet és állatvilág tisztelete. 

Így hát lett egy csacsink, pacink, birkánk, kecskénk és baromfi. Ahogy a 3 fiúnk cseperedett- az állatok szeretete mellett már kacsintgattak a négykerék felé is, úgyhogy az udvar megtelt kis autókkal és gokartokkal is. Ezzel egyidőben pedig az udvarunkat megtöltötte a gyerekzsivaly,- hiszen a gyerekek kis barátai valahogy mindig nálunk kötöttek ki, túlzás nélkül állítjuk, hogy még a traktorról is gyerekek lógtak.

Imádtuk az ablakból nézni, ahogy önfeledten játszanak. Imádtuk hallani azt a semmihez sem hasonlítható gyerekzsivalyt, és imádtuk nézni a mosolyt az arcukon.

Ismerjük a mondást; a mosoly ragályos, és ezek a boldog gyerekek a nagyvilágból biztosan bárkit megmosolyogtatnak!

Így volt ez velünk is, úgyhogy egyenes út vezetett addig, hogy tudjuk felelősek vagyunk azért, hogy átadjuk a gyerekek számára azokat az alapvető ismereteket, amelyek segítenek számukra megismerni, megérteni a minket körülvevő világot, hogy megismertetjük, és megszerettetjük a gyerekekkel a környezetünkben lakó kis élőlényeket – növényeket, állatokat egyaránt. És amikor mondjátok, hogy érezni az udvarban, hogy benne van szívünk,- lelkünk, akkor azt érezzük, hogy igen: SIKERÜLT!

Így alakult hát meg a Piczinke Póniudvar, – édesapám emlékére, idén 10 éve. Boldog születésnapot nekünk!