Élmény pónilovaglás

Állatszerető csemeték kipróbálhatják a pónilovaglást. A lovaglásról elmondható, hogy sajátos filozófia, életmód és gondolkodásmód övezi, amely fegyelmezetté, magabiztossá, felelősségteljessé és rendszeretővé tesz és nevel. Kis gyermeknek kis ló, illetve póni való, akit korán és könnyedén megtanulhat vezetni, ápolni, akivel könnyedén sajátíthatja el a lóra ülést, akit meg tud ölelni, szeretgetni, akár sörényét befonni, mivel nincs méretéből adódó akadály. A pici gyermek a hozzá illő, termetével harmonizáló méretű pónival szinte játszva ismerkedhet meg a lovak világával, sajátíthatja el a lovaglás alapjait, a lóval kapcsolatos teendőket, miközben a póni nem kelt a gyermekekben félelemérzetet. A legkisebbek fáradhatatlan mozgásigényének kielégítésének és energiáinak lekötésének kiváló eszköze a lovaglás, és minden ló körüli teendő elsajátítása. A lovaglás számos izomcsoportot fejleszt, segít a helyes testtartás megtalálásában és kiválóan alakítja a mozgáskoordinációt és az egyensúlyt. A kisgyerek önállóbbá és magabiztosabbá válik, sikerélményekkel gazdagodhat, ezen felül megtanulják az állat szeretetét.

A lovaglás testet-lelket fejlesztő hobbi, sport. Játék, kikapcsolódás, szórakozás, sikerélmény és öröm.

Azoknak a gyermekeknek is kifejezetten ajánljuk, akik épp ellenkezőleg állnak a világhoz, kicsit visszahúzódóak, nehezen nyílnak meg, esetleg mozgásfejlesztésre, vagy a társas kapcsolatok erősítésére lenne szükségük, nálunk ők is pozitív élményekkel, sikerekkel gazdagodhatnak.

A pónilovak biztos élményt tudnak nyújtani előzetes lovastudás nélkül is a sétalovaglások alkalmával.

Ajánlott korosztály: 2-8 év
Felszerelést és vezetőt minden esetben biztosítunk a programhoz, amelyhez lovaglótudás egyébként nem szükséges.

A legfontosabb jótékony és fejlesztő hatások, amit a póni közelsége és maga a lovaglás adni tud a gyermekeknek:
– fejleszti az egyensúlyt, hozzájárul az egyenes testtartás kialakulásához
– erősödnek az izmok, gyorsulnak a reflexek
– jótékony hatású a keringésre, légzésre, anyagcserére (mint minden rendszeres mozgás)
– jobb étvágyat, kellemes közérzetet, nyugodt éjszakai alvást eredményez
– koordinációs és koncentrációs képességet növelő

Jellemfejlesztő hatások:
– együttműködő képesség
– bizalom, önbizalom
– felelősségérzet, felelősségtudat
– önfegyelem
– tisztelet és társszemlélet más élőlények iránt is.

A pónilovaglás olyan jótékony hatású, természetközeli kikapcsolódás, mely kifejezetten hozzájárul a gyermekek egészséges fejlődéséhez.