Állatsimogató udvar

Állatsimogató udvar Budapesten, a Normafa tetején

Állatsimogató udvar Budapesten?

Igen létezik. Budapesten, a Normafa tetején

Dr. Boris Levinson amerikai pszichológus először az 1960-as években kezdett bele állatasszisztált terápiába, amikor is érzelmileg zavart, illetve árva gyerekek gyógyítására vonta be páciensei kezelésébe az állatokat. A vizsgálat során azt tapasztalta, hogy az állatok közelsége kedvező hatással van a közérzetre és a hangulatra. Később valóban igazolták ezt más kutatások is: jobb lelki állapotba kerülnek azok, akik folyamatosan állatok közelében tartózkodnak.

Ahogy megfigyeltük nálunk, a kicsik egyik kedvenc programja az állatsimogatás. A szülők nehezen tudják a gyerekeket a karám elől elcsábítani, hiába a rengeteg játék és a program az udvarunkban. Az  állatsimogatás nem csak hasznos ismereteket nyújt, de izgalmas szórakozás is.

Nem csoda hát, hogy az állatok gyakran segítő szerepet töltenek be a mesékben: nélkülük a mesehős célját elérni nem tudná. Ott vannak például a lovak, amelyek gyakran segítenek a főhősnek a sárkány legyőzésében, vagy gondoljunk csak a minden kívánságot teljesítő aranyhalra. Ember és állat jó esetben az életben is szeretetteljes kapcsolatot alakítanak ki egymással.

A vidéki, falusi élethez hozzátartozó állatvilág széles pallettájával találkozhattok nálunk: mini póni, alpaka, malac, láma, bárány, nyúl, mini kecske, tengerimalac, szárnyasok.

Piczinke állatsimogató udvarunkban szeretnénk testközelben megmutatni a háztáji parasztudvarok állatvilágát, amely nagyszerű kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A kíváncsi lurkók közvetlenül számos- szelíd kisállattal, őshonos háziállattal ismerkedhetnek meg. Simogathatják, etethetik őket, ezáltal is erősítve az állatokhoz való kötődésüket és szeretetüket. Játszva fejlődnek. A gyerekek az állatok reakcióiból megtanulják, hogy a saját viselkedésük hogyan hat egy másik élőlényre. Hamar felismerik, hogy a háziállatukkal nem bánhatnak durván, és nem is hanyagolhatják el őket. Vagyis a gyerekek és az állatok egymást nevelik. Tanulmányok szerint azoknak a gyerekeknek, akiknek van otthon állatuk, az óvodában és az iskolában ritkábban vannak problémáik a beilleszkedéssel, barátságosabbak, és jobban megértik a testbeszédet, sőt a jobban képesek a saját igényeiket mások javára háttérbe szorítani. Nagyon szeretnek barátkozni, és könnyebben boldogulnak az iskolai problémákkal is.

állatsimogató udvar a normafa tetején

Tudtad?

Mini póni

A mini pónijaink imádják a szépítkezést, fésülgetést, sőt még a sörényüket is be tudják fonni a gyerekek.

alpaka

Alpakáink imádják a finom, óvatos szeretgetést, malackáink pedig a dédelgetést.

14196040_853178514818228_3285796945604814431_o

Láma

Öcsi, a lámánk elkepesztően fotogén és jóképű, úgyhogy a selfie ne maradjon ki. Megsúgjuk: imád pózolni.

bárány

Malackáink, báránykáink, nyuszikáink, mini kecskéink is követelik a simogatást, úgyhogy róluk sem lehet megfeledkezni.

5 dolog, amit nem tudtál az állatsimogatásról

Kedcenceitek

Törpemalac simogatás

 törpemalacok rendkívül szorosan kötődnek gazdájukhoz, így az elhanyagoltság szintén rossz hatással van rájuk. A törpemalac simogatás remek feltöltődés kicsiknek és nagyoknak. Megnyugtat és garantáltan felvidít!

Láma simogatás

A lámát nagy szemek, hosszú szempillák és hegyes fülek jellemzik. A láma simogatás remek feltöltődés kicsiknek és nagyoknak. Megnyugtat és garantáltan felvidít!

Alpaka simogatás

Az alpakák szépségük, puhaságuk miatt már önmagukban is kedveltek. Az alpaka simogatás remek feltöltődés kicsiknek és nagyoknak. Megnyugtat és garantáltan felvidít!

Cím:

Közösségi oldalak

Piczinke Póniudvar

Állatsimogató udvar Budapesten, a Normafa tetején

© 2023- Minden jog fenntartva!