Poniudvar.hu

Állatsimogató udvar a Normafánál

Lovaglás, pónilovaglás gyerekeknek

Budapesten, a Normafa tetején

Kis gyermeknek kis ló, illetve póni való, akit korán és könnyedén megtanulhat vezetni, ápolni, akivel könnyedén sajátíthatja el a lóra ülést, akit meg tud ölelni, szeretgetni, akár sörényét befonni, mivel nincs méretéből adódó akadály. A pici gyermek a hozzá illő, termetével harmonizáló méretű pónival szinte játszva ismerkedhet meg a lovak világával, sajátíthatja el a lovaglás alapjait, a lóval kapcsolatos teendőket, miközben a póni nem kelt a gyermekekben félelemérzetet. A legkisebbek fáradhatatlan mozgásigényének kielégítésének és energiáinak lekötésének kiváló eszköze a lovaglás, és minden ló körüli teendő elsajátítása. A lovaglás számos izomcsoportot fejleszt, segít a helyes testtartás megtalálásában és kiválóan alakítja a mozgáskoordinációt és az egyensúlyt. A kisgyerek önállóbbá és magabiztosabbá válik, sikerélményekkel gazdagodhat, ezen felül megtanulják az állat szeretetét.

 A lovaglás testet-lelket fejlesztő hobbi, sport, játék, kikapcsolódás, szórakozás, sikerélmény és öröm.

Azoknak a gyermekeknek is kifejezetten ajánljuk, akik épp ellenkezőleg állnak a világhoz, kicsit visszahúzódóak, nehezen nyílnak meg, esetleg mozgásfejlesztésre, vagy a társas kapcsolatok erősítésére lenne szükségük, nálunk ők is pozitív élményekkel, sikerekkel gazdagodhatnak.

A pónilovak biztos élményt tudnak nyújtani előzetes lovastudás nélkül is a sétalovaglások alkalmával.

Ajánlott korosztály: 2-10 év (felszerelést és vezetőt minden esetben biztosítunk a programhoz, amelyhez lovaglótudás egyébként nem szükséges).

A lovaglás legfontosabb jótékony és fejlesztő hatásai:

A gyerekek szinte ösztönösen vonzódnak a lovakhoz. A lovaglással megélhetik gyermekkori meséiket, hiszen nincs vitéz, cowboy, herceg, hercegnő, ló nélkül. Emellett a lovaglás egyfajta felszabadult szabadságot is jelképez, amelyre a gyermek és felnőtt egyaránt ösztönösen vágyik.

A lovassportok pozitív előnyökkel járhat a gyerekek  számára, fizikai, mentális és érzelmi szinten is egyaránt.

Lovaglás jellemfejlesztő hatásai:

Hajrá póni lovak!

A gyerekek lovagoltatása  pónilovakon történik. A kis lovak lehetõvé teszik, hogy a gyerekek nagyobb magabiztossággal tanuljanak lovagolni. Van, akinek ismerõs az érzés, hogy milyen az, amikor az első lovagláskor odaállítanak egy hatalmas ló elé, hogy márpedig mi most ezen fogunk lovagolni, de nem kell félni nem bánt – azért a látvány mégis ijesztő tud lenni. A póni lovak méretben és fizikailag is jobban illenek egy gyerekhez, ezzel is hozzásegítve őket, hogy sikerélménnyel lovagoljanak.